جشنواره فیلم دینی اشراق

1403-06-29 22:07
r_43_240808103222

 

جشنواره اشراق

آیین اختتامیه چهارمین جشنواره فیلم دینی اشراق با حضور چهره های حوزوی و سینمایی کشور شامگاه 23 اسفندماه در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت فضای مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی قم و مسعود معینی پور معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی و دبیر چهارمین جشنواره فیلم دینی اشراق به سخنرانی پرداختند.

حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی قم در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان جشنواره و تولیدکنندگان آثار چهارمین جشنواره فیلم دینی اشراق اظهار داشت: این جشنواره نمود ظرفیت‌های نوپدید حوزه تصویر‌سازی اعم از مستند و داستانی و یک تابلو و مجالی برای عرضه ظرفیت‌های پدید آمده در حوزه هنر دینی است.

وی افزود: تاریخ فرهنگ را به لحاظ کنشگری فرهنگی و مولد بودن فرهنگی می‌توان به دو برهه زمانی تقسیم کرد که برهه اول برهه تولید و کنشگری فرهنگی منهای کاربست تکنولوژی و مرحله دوم مرحله کنشگری و تولید فرهنگی تحت سلطه ابزار و تکنولوژی است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: در دوره اول، فرهنگ ساز و مولد فرهنگی عمدتاَ با ارتباط زبانی و تولید هنری و مواجهه مستقیم و مصرف مستقیم، اثر فرهنگی و هنری، اتفاق تأثیرگذاری را صورت می‌دهد.

وی بیان داشت: اگر در گذشته نگاه کنیم، ادبیات، شعر و آفرینش‌های هنری، خطابه، سخن گفتنهای مستقیم آثار می‌گذارد و حتی آثار مکتوب منهای کاربست ابزارِ بست و توسعه، ثرگذاری خودش را دارد اما دوران دوم دورانی است که ابزار و تکنولوژی به خدمت در می‌آید و در گذر زمان، رو به پیشرفت و نفش آفرینی بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با بیان اینکه شاید بتوان چهار پنج انقلاب تکنولوژیک را مؤثر در این واقعه تحت سلطه درآمدن فرهنگ توسط ابزار قرار داد گفت: اولین آن همان مسأله اختراع صنعت چاپ است و در واقع یک ابزاری برای بسط و گسترش تأثیرگذاری فرهنگی ایجاد کرد.

اختتامیه چهارمین جشنواره فیلم دینی اشراق در قم برگزار شد

در ادامه این جشنواره مسعود معینی پور معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی و دبیر چهارمین جشنواره فیلم دینی اشراق اظهار داشت: قدرت بی نظیر معارف دینی برآمد از ماهیت فطری و جهان شمول آن است که اگر درست و دقیق و شایسته روایت شود ، بی شک آثار فردی و اجتماعی در سطوح مختلف جهانی خواهد  داشت که فرمود: فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا.

وی در ادامه افزود: در زمانه ای به سر می بریم که روایت های متناقض، گاهی متضاد با یکدیگر در جدالی سخت و بی رحمانه به دنبال جذب مخاطب بیشتر و اقناع افکار عمومی و جهت دهی به رفتارهای فردی و اجتماعی آنها هستند و جهان پیش روی ما جهانِ جهان شبکه ای، در هم تنیده، با نظام ارتباطات پیچیده ای است که فقط روایتِ غالب و برتر می تواند در آن پیروز باشد و فیلم بی نظیر ترین قالبی است که می تواند روایت بسازد، داستان بسراید فیلم روایت کننده و قصه گوی اندیشه و گرایش های سفارش دهنده، نویسنده و تولید کننده است و عناصر کارآ و اثر بخش آن اگر رعایت شوند، قطعا با خود تغییر باور ها و نگرش ها و رفتار های فردی و اجتماعی و به مرور زمان ساخت انسان و جامعه و جهان جدید را به دنبال خواهد آورد.

معینی پور بیان داشت: امروز می بینید کمپانی های بزرگ دنیا و نظام های سیاسی در درون تمدن غرب چگونه سرمایه گذاری های عظیم در تولید فیلم و مستنددر گونه های مختلف دارند و به کارکردها و اثر گذاری آن امید بسته اند و از قضا نتیجه هم گرفته اند و باید در این میانه بگویم که حکمت و عقلانیت حکمرانی حکم می کند در زمانه جنگ روایت ها، نهادها و ساختار های رسانه ای و سازمان ها و مجموعه های متولی تولید روایت و آثار هنری هر چه بیشتر به این مقوله اهتمام کنند، نه این که با رکود جدی تولیدات رسانه ای و سینمایی و خمودگی عرصه فیلم و مستند و سریال باشیم.

وی در ادامه افزود: بیایید باهم مروری کوتاه کنیم بر حوادث ماه های اخیر جامعه ایران و جنگ روایت هایی که مهم ترین نهاد معتبر جمهوری اسلامی یعنی نهاد دین را به چالش کشید، تمام تلاش خود را معطوف کرد تا از نمادهای دینی اعتبار زدایی کند و از قضا مقصر بخشی از این چالش جدی که نهاد دین، رخ نمود ضعف سیاست گذاری ها و  ناکارآمدهای ساختاری و سازمانی حول و حوش تولید روایت و داستان از آنچه نهاد دین به دنبال تحقق آن است بود.

* برگزیدگان چهارمین جشنواره فیلم دینی اشراق

اسامی برگزیدگان چهارمین جشنواره فیلم دینی اشراق بدین شرح است:

جایزه قطب های علمی فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی:

جایزه میز عدالت به فیلم  داستانی سه قلوها از حمید اسکندری و  مستند معادله از حسین مختاری
جایزه میز آموزش و پرورش به فیلم مدرسه به کارگردانی یحیی آزادی و فیلم اسنایپر به کارگردانی حسین طالبی

جایزه بخش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه:
تندیس بهترین کارگردانی بخش یکصدمین سال تاسیس حوزه علمیه به مستند ضیاء الدین به کارگردانی محمد رضا دهستانی
تندیس بهترین فیلم مستند بخش یکصدمین سال تاسیس حوزه علمیه قم به مستند فیضیه تهران به تهیه کنندگی مشترک آقایان سید مهدی حسینی و محمد رسول محمودی

جایزه بخش مستند:
تندیس بهترین کارگردانی مستند بخش رواق به مستند ابو منتظر به کارگردانی حمید عبدالله زاده
تندیس بهترین فیلم مستند رواق به مستند جزیره بهرام به تهیه کنندگی مسعود زارعیان
تندیس بهترین کارگردانی جشنواره به مستند صدای بهمن کارگردانی یزدان پرونده
تندیس بهترین فیلم جشنواره به مستند قطعه ۱۹ به تهیه کنندگی روایت فتح، مسعود دهنوی
جایزه مبلغ بین الملل رسانه ای به اثر جمعه ۲ آوریل  به کارگردانی سمانه رمضانی

جایزه بخش فیلمنامه و نقد فیلم:
تقدیر از  فیلم نامه بلند سلما نوشته سرکار خانم کبری جباری
تقدیراز فیلم نامه نوبت نان نوشته علی الفت
تقدیر از نقد فیلم به وقت شام نوشته بلال الفت

جایزه بخش داستانی:
دیپلم افتخار بخش داستانی رواق به حوالی حریم به کارگردانی سید مهدی میرغیاثی
دیپلم افتخار بخش داستانی رواق به  فیلم ۹ شب به کارگردانی سید محمود شریفی اصل
تندیس جشنواره بهترین فیلم داستانی رواق به فیلم سوم ب به کارگردانی مرتضی راوش
تقدیر از گروه فیلم سازی اتود به نمایندگی علی فرازمند
دیپلم افتخار چهارمین جشنواره  به فیلم داستانی خرید خانه به کارگردانی حمید شاهمرادی
دیپلم افتخار چهارمین جشنواره به فیلم داستانی گلدان خالی به کارگردانی محمد پایدار
تندیس جشنواره بهترین فیلم جشنواره چهارم به فیلم داستانی محافظ  به کارگردانی حسین دارابی
اهدای نشان اشراق به سید محمود رضوی به دلیل اهتمام به تولید آثار سینمای دینی

جایزه ویژه دبیر جشنواره:
جایزه شهدای روحانیت به سیاوش نقیبی و محمد شفیعی
جایزه ویژه نشان ایران دخت به تبسم خدا پرست بخاطر بازی در فیلم سوم ب
جایزه ویژه تحقیق برای فیلم مستند آیینه داران به حمید اسکندری
جایزه ویژه مبلغ برتر رسانه‌ای به مهدی امینی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *