- سید خلیل حسینی
دوره های سواد رسانه به صورت مجازی برگزار شد
در تابستان امسال، دوره های مختلف سواد رسانه به صورت مجازی توسط اداره هنر و رسانه برگزار شد.
عباسعلی متولیان؛ کارشناس سواد رسانه اداره کل هنر و رسانه در گفتگو با خبرنگار اشراق گفت: عصری که ما در آن زندگی میکنیم را عصر رسانه ها می نامند. در این عصر دیگر مردم بخصوص طلاب و دانشجویان نمی توانند نسبت به رسانه ها با این گستره و فراگیری که همه جنبه های زندگی ما را در برگرفته است، بی تفاوت باشند.
وی افزود: به همین دلیل دغدغه ای از سال ۹۴ در دفتر تبلیغات اسلامی تحت عنوان انجمن سواد رسانه شکل گرفت که به دنبال تربیت طلاب با تفکر انتقادی و با رویکرد خلاقانه و گزینش گرانه نسبت به رسانه ها بود. این دغدغه منجر به شکل گیری دوره ها و نشست هایی شد تا طلاب حوزه های علمیه در قبال رسانه ها از سواد و بصیرت کافی برخوردار شده و از انفعال و تاثیرپذیری صرف دوری کنند.
متولیان گفت: با توجه به شیوع کرونا و برگزاری دوره ها بصورت مجازی، معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی با توجه به وظیفه ای که نسبت به طلاب گرامی برای خود می بیند، بر آن شد تا برخی از دوره های تخصصی سواد رسانه را ویژه تابستان بر روی سامانه آموزش مجازی خود برگزار کند. در این بازه زمانی دو دوره کوتاه مدت و تخصصی دین و سینما، رسانه و سبک زندگی برگزار شد و مورد استقبال طلاب قرار گرفت. در این دوره ها نزدیک به ۶۰۰ نفر شرکت کردند و فرا گیری متون آموزشی پرداختند.
وی ادامه داد: ما در دوره رسانه و سبک زندگی به دنبال شناخت مباحث مطرح در حوزه سبک زندگی، شناخت دقیق از چگونگی تصویر سبک زندگی در رسانه ها، تقویت سواد رسانهای و نگاه انتقادی سالمِ مخاطبان، هنرمندان، سینماگران، محققان و برنامهریزان و شناخت تاثیرات رسانه هایی همچون تلویزیون، ماهواره، فضای مجازی و فیلم بر سبک زندگی مخاطبان بودیم و از تدریس اساتید بنام و توانایی مانند ابراهیم سلیمانی، دکتر سید حسین شرف الدین، حجت الاسلام و المسلمین علی جعفری، استاد سید محمد رضا خوشرو و حجت الاسلام و المسلمین علی قهرمانی استفاده بردیم.
کارشناس سواد رسانه اداره کل هنر و رسانه دفتر تبلیغات هدف از برگزاری دوره دین و سینما را شناخت دقیق از چگونگی تصویر مکاتب دینی در سینما برشمرد و گفت: یهود و مسیحیت در سینمای جهان، تقویت سواد رسانهای و نگاه انتقادی سالمِ مخاطبان، هنرمندان، سینماگران، محققان و برنامهریزان، جلوگیری از القائاتِ قرائت هژمونیک آمریکایی-غربزده درباره بازنمایی و تصویرسازی دین سینمایی، تلاش برای رسیدن به معیارها و شاخصهای تصویری کردن دین در سینما مبتنی بر تفکر اسلامی و ضرورت دوری از تسلط فضای فرمزده و تکنیکزده در نقدهای سینمایی و مجامع علمی-فرهنگی سرفصل های این دوره بوده است. در این دوره نیز از حضور مطرحی چون دکتر رفیع الدین اسماعیلی، دکتر محمد حسین فرج نژاد و حجت الاسلام والمسلمین سعید ارجمند فر استفاده بردیم.
وی بیان داشت: انشاء الله این دوره ها با تنوع بیشتری و با رفع مشکلات آموزش مجازی در ترم پاییز و زمستان ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد و در زمان مقتضی از طریق کانال های خبری و خبرگزاری ها اطلاع رسانی خواهد شد.
لینک کوتاه :
https://eshragh.ir/p=5040