- سید خلیل حسینی
قطبی: مرکز نوآوری دفتر تبلیغات به دنبال خلاقیت در عرصه فرهنگی است
حجتالاسلاموالمسلمین محمد قطبی مدیرعامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق در نشست خبری که صبح امروز در معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: این مرکز زیر نظر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با کسب مجوز از معاونت علمی ریاست جمهوری به دنبال حمایت از ایدههای خلاقانه، فناورانه و نوآورانه در عرصههای فرهنگی و دینی است.
وی نوآوری و خلاقیت را مهمترین سرمایه انسانی دانست و افزود: ایران اسلامی با برخورداری از جوانان و نوجوانان خلاق و نوآور در سطح دنیا زبانزد است که استفاده از این ظرفیت در عرصههای مختلف میتواند موجب شکوفایی شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد قطبی ادامه داد: شکلگیری مراکز رشد، پارکهای فناوری، هستههای فناوری و توجه به حوزه فناوری در سالهای اخیر در کشور موردتوجه قرارگرفته که با توجه به اهمیت این موضوع در عرصه فرهنگ، مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق زیرنظر دفتر تبلیغات اسلامی مجوز فعالیت از معاونت علمی ریاست جمهوری را کسب کرده است.
مدیرعامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، گفت: از هفت هزار شرکت دانشبنیان موجود در کشور، ۷۵۰ شرکت تحت عنوان شرکت خلاق در عرصههای فرهنگی، هنری و علوم انسانی و اسلامی فعالیت میکنند.
وی نوآوریهای فناورانه، فرهنگی، اجتماعی و فراگیر را چهار پهنه نوآوری دانست و اظهار داشت: بهجز نوآوریهای فناورانه متاسفانه سه حوزه نوآوری فرهنگی، اجتماعی و فراگیر متولی مشخصی در کشور ندارند که مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق به دنبال توازن میان حوزه فناوری و فرهنگ است.
قطبی با تاکید بر اینکه دستیابی به دستاوردهای جدید و خلاقانه برای پاسخ به نیازها و مسائل حوزه فرهنگی ازجمله نوآوریها در عرصه فرهنگی است، ادامه داد: ایجاد توازن میان نوآوریهای فناور با نوآوریهای فرهنگی ازجمله تمایزهای مرکز خلاقیت و نوآوری دفتر تبلیغات اسلامی است.
وی با اشاره به شاخصهای حمایت از ایدههای نوآورانه در این مرکز گفت: این مرکز از ایدههایی حمایت میکند که دارای سه شاخص ارزشآفرینی فرهنگی، تابآوری و تداوم است ضمن اینکه ایدهها باید بهگونهای باشند که حداقل یک دهه توان دوام و پاسخگویی به نیازهای فرهنگی را داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی ادامه داد: طرح «سه دال» بهعنوان طرح ابتکاری مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق متشکل از «دهلیز خلاقیت»، «دالان فناوری» و «درگاه کسبوکار» نمای کلی خدمات و فرایندهای پذیرش و استقرار تیمهای خلاقانه در مرکز ملی فناوری و خلاقیت اشراق است.
مدیرعامل مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق گفت: تیم ورزی، توسعه توان، آموزشهای نقطهبهنقطه، جامعه نگری و شبکهسازی در سطح ملی از دیگر تمایزهای این مرکز به شمار میآید.
وی اظهار داشت: مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق، یک مرکز ملی است که مجوز فعالیت در سطح کشور را دارد و بر این اساس تاسیس خانههای خلاقیت در استانهای مختلف ازجمله خراسان رضوی، اصفهان، تهران، خوزستان و سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد.
مجوز مرکز خلاقیت و نوآوری تحت عنوان اشراق با موافقت معاونت علمی ریاست جمهوری در راستای حمایت و پشتیبانی از صاحبان ایدههای نو در حوزههای علمیه صادر و ساختمان این مرکز تا یک ماه آینده قرار است طی مراسمی به بهرهبرداری برسد.
لینک کوتاه :
https://eshragh.ir/p=2688