• محمدرضا قربان زاده

برگزاری اختتامیه چهاردهمین جشنواره کتاب سال سلام/ راه اندازی دبیرخانه ادبیات دینی کودک و نوجوان در قم

مراسم اختتامیه جشنواره کتاب سال سلام فردا پنجشنبه ۱۴ دی ماه در قم برگزار خواهد شد که اعلام راه اندازی دبیرخانه ادبیات دینی کودک و نوجوان در قم از جمله اتفاقات مهم این مراسم است.

Eshragh

به گزارش روابط عمومی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، نشست خبری اختتامیه چهاردهمین جشنواره کتاب سال سلام با حضور روح الله رفیعی رئیس مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی و همچنین علی باباجانی دبیر جشنواره و سردبیر نشریه سنجاقک دفتر تبلیغات اسلامی صبح امروز چهارشنبه ۱۳دی ماه برگزار شد.

 

*رفیعی: ایجاد دبیرخانه دائمی «کتاب سال سلام» در قم

 

در ابتدای این مراسم روح‌الله رفیعی رئیس مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: ما در معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، بیش از انجام کارهای نو و جدید، به‌دنبال احیای کارهای خوب و تاثیرگذار گذشته هستیم که جشنواره «کتاب سلام» که بعد از ۱۳ سال تعطیلی امروز درحال برگزاری است، یکی از نمونه‌های این کارها بود.

وی از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی کتاب «سال سلام» خبر داد و تاکید کرد: اصل و هدف اصلی این رویداد جریان‌سازی و کمک به ادبیات دینی کودک و نوجوان است.

رئیس مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: ادبیات دینی کودک حوزه بزرگی دارد که محوریت آن همان سبک زندگی است که پیامبران و ائمه علیهم‌السلام برای آن زحمت کشیده‌اند و این جدای از تاریخ مذهب و موضوعات مناسکی است.

 

*باباجانی: برگزاری جسنواره کتاب سال سلام پس از یک دهه وقفه صورت گرفت

 

در ادامه، علی باباجانی به تشریح تاریخچه جشنواره «کتاب سال سلام» پرداخت و گفت: سال ۱۳۶۸ مجله «سلام بچه‌ها» از سوی دفتر تبلیغات اسلامی برای مخاطب کودک و نوجوان منتشر می‌شد که مورد استقبال قرار گرفت و این مجله تا به امروز بعد از ۳۵ سال همچنان چاپ می‌شود و از دل این مجله، مجله پوپک بیرون آمد.

وی تصریح کرد: مجله رشد خیلی خوبی داشت و تصمیم گرفته شد جشنواره کتاب «سلام بچه‌ها» برگزار شود. از سال ۱۳۷۵ که این جشنواره برگزار شد، طی انتشار فراخوان‌هایی نویسندگان آثار خود را برای دبیرخانه ارسال می‌کردند و اعضای مجله، کتاب‌ها را داوری می‌کردند و سیزده دوره اختتامیه این جشنواره در تهران برگزار می‌شد.

دبیر جشنواره سلام با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰۰ نویسنده، شاعر و تصویرگر در جشنواره سلام معرفی و مورد تجلیل قرار گرفته‌اند، عنوان کرد: این جشنواره بیش از یک دهه به دلیل پاره‌ای از مشکلات تعطیل شده بود که امسال با همت همکاران ما در معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی احیا و برگزار شد. این جشنواره یکی از رویدادهای مهم حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان است که بسیاری از نویسندگان و اهالی قلم روی آن حساب می‌کردند.

باباجانی از اهدا نشان «سلام» به کتاب‌های برتر این رویداد خبر داد و گفت: در این دوره بخاطر کمبود وقت فراخوانی از سوی دبیرخانه جشنواره منتشر نشد و بخاطر همین از ظرفیت خانه کتاب و ادبیات ایران در جهت گردآوری و داوری آثار استفاده شد و آثار با همکاری داوران نشریه و کارشناسانی از مشهد و تهران در محل خانه کتاب و ادبیات ایران جمع‌اوری و داوری شدند.

وی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار کتاب کودک و نوجوان در مرحله ابتدایی جشنواره مورد بررسی قرار گرفتند که طی یک ریزش اولیه ۱۸۰۰ کتاب به مرحله بعد رسید، اظهار داشت: در مراحل بعدی و با داوری‌هایی که صورت گرفت در ادامه ۲۰۰ کتاب و در نهایت ۲۰ کتاب، اثر برگزیده جشنواره سلام شدند. ما در بخش‌های داستان، شعر، ترجمه، تصویرگری، مقاومت و انقلاب اسلامی و بخش رضوی آثار را بررسی کردیم.

دبیر جشنواره سلام درباره روند داوری آثار رسیده به دبیرخانه گفت: بعد از هفت‌ماه تلاش اعضای دبیرخانه مراسم اختتامیه جشنواره «کتاب سال سلام» روز پنج‌شنبه از ساعت 18 در سالن همایش ساختمان ستاد دفتر تبلیغات اسلامی واقع در ابتدای خیابان معلم قم برگزار خواهد شد و با تاسیس دبیرخانه دائمی جشنواره قم به‌عنوان قطب ادبیات دینی کودک و نوجوان کشور میزبان هرساله جشنواره خواهد بود.

 

*قربان زاده: رفع دغدغه‌ رهبر معظم انقلاب درباره کتب کودک و نوجوان را دنبال کردیم

 

در ادامه نیز، محمدرضا قربان زاده مسوول کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات چهاردهمین جشنواره بین المللی کتاب سلام با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب سال جاری گفت: ایشان در این دیدار خطاب به مسئولان و نویسندگان بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب فرمودند که برای جذب کودکان و نوجوانان هرچقدر می‌توانید از لحاظ کمیت و کیفیت کار کنید و هنوز داستان‌های خارجی مربوط به کودک غلبه دارد که عیب بزرگی است.

وی بیان داشت: کمک به رفع این دغدغه حضرت آقا و حمایت از پدیدآورندگان (نویسندگان، شاعران و تصویرگران) متعهد ادبیات کودک و نوجوان از جمله اهداف سیاستگذاران و دست اندرکاران چهاردهمین جشنواره کتاب سال سلام بود و معرفی 20 اثر برگزیده این جشنواره کمکی به خانواده ها در انتخاب آثار برتر این حوزه است.

مسوول کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات چهاردهمین جشنواره بین المللی کتاب سلام ادامه داد: تقدیر از پیشکسوتان متعهد ادبیات کودک و نوجوان، معرفی قم به عنوان دومین مرکز ادبی کودک و نوجوان کشور، شبکه‏سازی بین فعالان حوزه کودک و نوجوان، هدایت جریان ادبیات کودک و نوجوان به آفرینش آثار دینی و ایجاد پایگاه ارتباطی نویسندگان متعهد ادبیات کودک و نوجوان از دیگر اهدافی بود که در این جشنواره دنبال شد.



لینک کوتاه :
https://eshragh.ir/p=15036


اخبار مرتبط


دیدگاهی وجود ندارد !