- محمدرضا قربان زاده
گزارش تفصیلی آخرین نشست از سلسله نشست های سینما اندیشه/ هالیوود به دنبال ترویج "مذاکره مسلمانان با غرب"
مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به اینکه غربی ها در اتاق فکرهای خود به این نتیجه رسیده اند که می بایست با بخشی از مسلمانان به مذاکره و توافق برسند، گفت: آن ها می گویند که ما باید با بخشی از مسلمانان به تفاهم برسیم و آن ها را به عنوان مسلمانان فرهیخته و عاقل به دنیا معرفی کنیم تا بتوانیم به صلح با مسلمانان و تثبیت جایگاه خود در اشغالگری سرزمین های مقدس برسیم.
به گزارش روابط عمومی معاونت فضای مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا رنجبر، مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در آخرین نشست از دوره اول سلسله نشست های نقد فیلم که از سوی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با تحلیل و بررسی فیلم سینمایی «قلمرو بهشت» محصول مشترک آمریکا، آلمان و انگلستان، این فیلم را ظاهراً تلاشی بر کاستن از سیاه نمایی های سینما هالیوود در مورد جوامع اسلامی دانست و گفت: این برای من عجیب بود که این فیلم سعی کرده سیاه نمایی های رایج در مورد مسلمانان و جنگ های بین مسلمانان و مسیحیان در سینما هالیوود را کاهش دهد و به نحوی آن را به پروپاگاندای سفید تبدیل کند!
وی اظهار کرد: در این فیلم سه جریان را می بینیم که یکی از آن ها جریان کلی از مسلمانان با رهبری صلاح الدین ایوبی است؛ دیگری جریانی کلی از مسیحیان به رهبری پاپ و پادشاه و سومین جریان هم افراطی های مسیحی می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر عمده فیلم های هالیوود در رابطه با مسلمانان را حاوی مضامینی علیه وجهه اخلاقی و اجتماعی مسلمین و تبلیغ افراط گرایی مسلمانان در دنیا برشمرد و گفت: جنگ های صلیبی در مقطعی بین سال های 1095 تا 1291 و اگر بخواهیم همین مدل جنگ ها در مناطق دیگر همچون شبهه جزیره ایبری و شرق اروپا تا 1500 میلادی را هم اضافه کنیم، درگیری مسیحی ها با مسلمانان مخصوصاً برای بازپس گیری سرزمین های مقدس یا همان اورشلیم از چنگ مسلمانان را شامل می شود.
وی بیان داشت: نقطه مرکزی دنیا از دید مسیحیان صهیونیست خاورمیانه و قلب آن شرق مدیترانه یعنی شامل لبنان و فلسطین است. این نقطه در تاریخ مسیحیت مرکز تجارت، تعامل و ارتباط بین کشورها و ملت های مختلف بوده و هنوز هم نقطه ای فوق استراتژیک محسوب می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با تأکید بر اینکه حضور در منطقه شرق مدیترانه برای صهیونیست ها بسیار راهبردی می باشد، تصریح کرد: حقیقت این است که با وجود ظاهرسازی های دینی و اعتقادی، اما در واقع از جهت ژئوپلیتیکی این منطقه حتماً می بایست در اختیار غربی ها باشد تا بتوانند سیاست های جاه طلبانه خود را در سطح جهانی دنبال کنند.
وی گفت: غربی ها طی جنگ های صلیبی گفتند که اورشلیم مال ماست و در سال 1948 با تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی به این آرزوی خود جامه عمل پوشاندند.
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر اظهار کرد: غربی ها با مشاهده مقاومت های مسلمانان به طرحی جایگزین برای حل منازعات رسیدند که طی آن یک کشور کوچک به نام فلسطین تعریف می شود که یک تکه آن در کرانه باختری رود اردن و تکه دیگرش شامل غزه می باشد. در وسط این دو تکه نیز کشور اسرائیل می خواستند قرار گیرد.
وی فهم صحیح "پیمان ابراهیم" را عامل کمک کننده در شناخت و فهم بهتر فیلم «قلمرو بهشت» خواند و افزود: "پیمان ابراهیم" را اگر به خوبی بشناسیم، در شناخت هرچه بهتر فیلم «قلمرو بهشت» می تواند به ما کمک کند. در این فیلم به یکباره بعد از فیلم های متعدد هالیوودی که در آن صلاح الدین ایوبی فردی خونخوار و بی رحم نشان داده شده بود، چهره ای کاملاً متفاوت از این شخصیت تاریخ اسلام می بینیم. در این فیلم می بینیم که صلاح الدین ایوبی در مذاکره با پادشاه فردی بسیار فرهیخته نشان داده می شود.
مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به اینکه غربی ها در اتاق فکرهای خود به این نتیجه رسیده اند که می بایست با بخشی از مسلمانان به مذاکره و توافق برسند، گفت: آن ها می گویند که ما باید با بخشی از مسلمانان به تفاهم برسیم و آن ها را به عنوان مسلمانان فرهیخته و عاقل به دنیا معرفی کنیم تا بتوانیم به صلح با مسلمانان و تثبیت جایگاه خود در اشغالگری سرزمین های مقدس برسیم.
وی روایت شرق شناسی غربی ها در مورد تاریخ اسلام و پیامبر خاتم(ص) را مسجّل در رفتار داعش دانست و گفت: غربی ها همیشه تاریخ را به صورتی که تسهیل گر اهدافشان باشد، نقل کرده اند. در این فیلم می بینیم که صلاح الدین ایوبی و جریان کلی مسیحیان نماد صلح هستند و فقط عده ای مسیحی افراطی وجود دارند که نماد جنگ بوده و باید آن ها را کنار گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر روح حاکم بر پیمان ابراهیم را صلح میان ادیان ابراهیمی شامل اسلام، مسیحیت و یهود دانست و گفت: طی این پیمان مجوس های ایرانی به عنوان دشمن همه ادیان ابراهیمی و به عنوان جریان افراطی مطرح کرده اند.
وی تصریح کرد: بر اساس پیمان ابراهیم حتی نتانیاهو هم نماد افراط گرایی و خشونت طلبی و مانع صلح شناخته شده است و حزب یائیر لاپید که مخالف نتانیاهو می باشد، به عنوان حزب صلح طلب مطرح می گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: فیلم قلمرو بهشت در عین توجه به مسائل زمینی به مسائل ماورائی نیز توجه داشته است. در یکی از دیالوگ های فیلم می شنویم که می گویند همانطور که ما در این دنیا باید پاسخ گوی مسائل مختلفی باشیم، در عالمی دیگر نیز باید پاسخ داشته باشیم. لذا از این طریق به این نتیجه می رسند که باید به دنبال صلح برویم. تفکرات دموکرات ها در آمریکای کنونی هم به همین صورت است. آن ها هم با سیاست و با ادعای صلح می خواهند تجاوزهای پیوریتن ها و الیگارش های آمریکایی را تلطیف و به کمک کواکرها این مسائل را عادی سازی کنند.
وی سکانس مذاکره صلاح الدین ایوبی با پادشاه را، از محوری ترین و مهمترین سکانس های این فیلم برشمرد و گفت: در این سکانس به صورت کاملاً هنرمندانه شکوه "مذاکره و صلح طلبی" به مخاطب القا می شود. این فیلم اثری هنری در امتداد روایت دموکرات ها از "صلح" است. در واقع شیطان اکبر که آمریکاست بیشتر شامل همین دموکرات ها می شود که سعی بر این دارند حرف خود را آرام آرام و در لفافه به خورد جهان دهند.
حجت الاسلام والمسلمین رنجبر درپایان با یادآوری برخی راهکارها برای مقابله با فیلم های تولید شده از سوی هالیوود که در مورد اسلام و مسلمانان ساخته می شود، ابراز داشت: ما باید در عین اینکه روایتی واقعی از آنچه در جنگ های صلیبی اتفاق افتاده و جنایت های صهیونیست ها در حق مسلمانان ارائه دهیم، لازم است بتوانیم روایت درست در مورد علت وقایع منطقه شرق مدیترانه در دهه های اخیر را به دنیا عرضه کنیم. باید همه بدانند که چرا آمریکا و انگلیس این منطقه را برای حکمرانی خود بر دنیا انتخاب کرده اند. این موضوع علاوه بر مباحث اعتقادی، دلایل ژئوپلیتیکی مهمی دارد.
لینک کوتاه :
https://eshragh.ir/p=17262