• سید خلیل حسینی

دکتر علیزاده: هدف اصلی سوگواره مجازی اشراق ترویج اخلاق و ارزش های عاشورایی است

Eshragh

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی علیزاده معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دیدار با دبیران هفتمین سوگواره مجازی اشراق خاطرنشان کرد: امروزه تمام دنیا در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بر لزوم استفاده حداکثری از فرصت های اطلاع رسانی و همراه کردن افراد با خود، پی برده اند. یکی از مهم ترین راه ها برای دست یابی به این هدف، فضای مجازی و رسانه های نوین است.

وی خواستار توجه بیشتر به فضای مجازی و رسانه های نوین در کشور شد و افزود: حوزه های علمیه گام های خوبی را برای استفاده از ظرفیت های فضای مجازی برداشته است، اما نیاز به برنامه ریزی دقیق تر، حرکت های گسترده تر و اهتمام بیشتر است.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: امروزه شرایط به وجود آمده در اثر ویروس کرونا موجب شده که فرصت های برگزاری مراسم مذهبی محدود تر شود و بعضی اقشار آسیب پذیر و در معرض خطر، با دشواری و یا عدم امکان حضور در این مراسم ها مواجه شوند، بنابراین در این شرایط، استفاده از رسانه های مدرن برای پر کردن این جای خالی اهمیت بسزایی پیدا می کند.

وی ادامه داد: در هفتمین سوگواره مجازی اشراق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، تلاش ما بر این بوده که با گسترش حوزه های رقابتی در سوگواره و بکارگیری تیمِ حرفه ای و سیستم داوری دقیق و تخصصی تر و همچنین فراخوان حداکثریِ فراتر از سطح طلاب و ورود به عرصه ملی، وسعت کاری بیشتری نسبت به سال های قبل داشته باشیم.

دکتر علیزاده هدف اصلی و نهایی سوگواره مجازی اشراق را ترویج اخلاق و ارزش های عاشورایی دانست و عنوان کرد: ما درپی آن هستیم که کوچه پس کوچه های فضای مجازی هم عاشورایی شود و سبک زندگی عاشورایی بهتر تبیین گردد.

وی بر لزوم همگرایی با سایر مجموعه ها و مراکز همسو و استفاده حداکثری از ظرفیت و پتانسیل های موجود تاکید کرد و گفت: لزوم شناسایی حداکثری استعداد های فکری، هنری، محتوایی و رسانه ای از بزرگ ترین آورده هایی است که می توانیم در این رویداد به آن دست پیدا کنیم. شناخت بیشتر و بهتر ظرفیت های جبهه انقلاب و متدین و دلدادگان مکتب اهل بیت (ع) از کارکردهای مهم هر رویداد دینی و فرهنگی است.

این استاد حوزه و دانشگاه، خواستار هدف گذاری و تعریف استاندارد های مشخص و دقیق برای هر بخش از این سوگواره شد و ابراز داشت: استاندارد ها این سوگواره باید به جبهه انقلابی شناسانده شود تا در مسیر حرکت خود برای وفق پیدا کردن به آنها تلاش کنند و مهارت ها و دانسته های خود را در این جهت ارتقا دهند. در واقع هدف ما باید با این استاندارد ها به نوعی آموزش پنهان باشد.

وی توجه جدی به انتظام کاری را یکی از ویژگی هایی مهم در هر فعالیت فرهنگی دانست و تصریح کرد: تقسیم درست وظایف، نظم کاری، زمان شناسی و توجه به همکاری حداکثری از لازمه های هر مجموعه موفق است.

دکتر علیزاده خواستار دقت فراوان داوران در مرحله ارزیابی شد و افزود: برای معرفی بهترین آثار باید مسیر و مراحل داوری دقیق باشد تا رضایت حداکثری حاصل شود.

وی اطلاع رسانی و پوشش خبری مناسب در رسیدن به اهداف تعریف شده را مهم توصیف کرد و خواستار انجام اقدامات مناسب در این باره شد.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: باید تلاش کنیم تا بعد از برگزاری این سوگواره به یک بانک ایده برای کارهای نو آورانه بعدی دست پیدا کنیم. با مستند سازی و تجربه نگاری این ایده ها پُلی برای کارهای فاخر بعدی بسازیم تا این آورده مهم را به سادگی از دست ندهیم.

وی سوق دادن نگاه همه فعالان و کنشگران در عرصه دین به اولویت ها را یکی از دست آوردهای این سوگواره برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در ضمن داوری ها، کد دادن ها و سیگنال هایی که دبیرخانه می فرستد، نظام اولویت های فعالان فرهنگی را تغیر بدهیم و به سمت بهتر دیدن اولویت ها سوق بدهیم، به اهداف خود نزدیک شده ایم.

حجت الاسلام والمسلمین علیزاده کوشش برای تقویت و ارتقای ذائقه مخاطبان و فعالان را مهم دانست و گفت: باید در مجموع پروتکل ها، فعالیت ها و مراحل پیش رو تا انتهای کار سوگواره و اعلام نتایج دقت کنیم که یکی از هدف های مهم ما تقویت ذائقه و ذائقه پروری است. تاکنون ذائقه زیبایی شناختی و فرهنگی مورد توجه جدی قرار نگرفته و از آن غفلت شده است. نظام تصمیم گیری هر فرد به عنوان یک شهروند کنشگر پیش از اینکه تحت تاثیر افکار بنیادی او باشد، تحت تاثیر ذائقه زیبایی شناختی او شکل می گیرد.

در  پایان دکتر علیزاده از زحمت های دبیران و مسؤولان هفتمین سوگواره مجازی اشراق تقدیر و تشکر کرد.



لینک کوتاه :
https://eshragh.ir/p=2583


اخبار مرتبط


دیدگاهی وجود ندارد !